Nieuwsoverzicht

Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan na 1 januari 2018; wat verandert er?

Geplaatst op: 15-08-2017 18:14:00

Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap dat na 1 januari a.s. wordt aangegaan, gaat een andere wettelijke regeling gelden dan nu het geval is met betrekking tot de omvang van de gemeenschap van goederen.

 


Lees meer

Wetsvoorstel implementatie UBO-register - Het einde van uw privacy?

Geplaatst op: 08-05-2017 13:34:00

Wetsvoorstel implementatie UBO-register - Het einde van uw privacy?

 

 


Lees meer

het UBO register, een update

Geplaatst op: 11-02-2016 19:21:00

In zijn brief aan de tweede kamer van 10 februari jl. geeft minister Dijsselbloem aan hoe hij, samen met de ministers van V&J en EZ, het UBO Register voor zich ziet. Een concreet wetsvoorstel is er nog niet.


Lees meer

Europees Parlement akkoord met UBO-register

Geplaatst op: 22-05-2015 12:59:00

Europees parlement akkoord met UBO-register

Op 20 mei jongstleden heeft het Europees Parlement de vierde anti-witwasrichtlijn aangenomen. Belangrijk onderdeel van de richtlijn is de invoering van een UBO-register.


Lees meer

Corrine Holdinga en Demis van Lierop in bijlage FD Het Familiebedrijf

Geplaatst op: 24-03-2015 10:41:00

"Ondernemende families zien druk op privacy toenemen", aldus Corrine Holdinga en Demis van Lierop in het Financieele Dagblad van 24 maart 2015. Zie ook www.familiebedrijf.nu


Lees meer

Demis van Lierop versterkt Holdinga Matthijssen Kraak

Geplaatst op: 12-09-2014 10:50:00

Sinds 8 september jl. versterkt Demis van Lierop het juridische team van Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen.

Demis is kandidaat-notaris en estate planner. Daarnaast is hij mediator. Hij is sinds 2002 werkzaam in de juridische adviespraktijk. Hiervoor heeft hij gewerkt als kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek, als foreign associate bij Macfarlanes LLP in Londen en als advocaat bij Arcagna advocaten & belastingadviseurs.

Demis richt zich op zowel ondernemingsrecht als familievermogensrecht, in het bijzonder ten behoeve van familiebedrijven en particulieren. Hij adviseert ondernemende families op het gebied van family governance en opvolgingsvraagstukken en brengt voor hen zowel vennootschappelijke structuren als persoonlijke regelingen (zoals testamenten en huwelijksvoorwaarden) tot stand.

Daarnaast begeleidt Demis ondernemers bij de inrichting van hun samenwerkingsverbanden, waarbij hij zich niet beperkt tot aspecten van bestuur en zeggenschap, maar daarnaast aandacht besteedt aan de noodzakelijke aansluiting op de persoonlijke regelingen en de voorkoming van nadelige gevolgen die succesvol ondernemerschap kunnen hebben voor de privacy.

Demis heeft de Grotius specialisatieopleiding estate planning afgerond en is lid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Vereniging voor Estate Planners in het Notariaat (EPN).

U bent van harte uitgenodigd om contact op te nemen als u met hem van gedachten wenst te wisselen over wat wij voor u kunnen betekenen in het kader van de continuïteit van uw onderneming en privévermogen.


Lees meer

Minister Opstelten wil toezicht op bestuur stichtingen en verenigingen versterken

Geplaatst op: 10-02-2014 14:04:00

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil de kwaliteit van het bestuur en toezicht bij verenigingen en stichtingen versterken. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat voor advies naar verschillende instanties is gestuurd, zoals de Raad voor de rechtspraak.

 

                                                                                                                                  

 


Lees meer

Holdinga Matthijssen Kraak adviseert D & B The Facility Group bij de acquisitie van DSO

Geplaatst op: 16-01-2014 15:28:00

Holdinga Matthijssen Kraak adviseert D & B The Facility Group bij de acquisitie van DSO

Zie onderstaand persbericht van Holland Corporate Finance.


Lees meer

Hof vernietigt uitspraak over fiscale behandeling privévermogen

Geplaatst op: 22-04-2013 16:20:00

Het Hof Den Bosch heeft de uitspraak van de Rechtbank Breda over de discriminerende werking van de Successiewet vernietigd. Volgens het hof mag er een andere fiscale regeling gelden voor de verkrijging van privévermogen dan voor de verkrijging van ondernemingsvermogen.

 

Lees meer

Meer bescherming voor erfgenamen tegen onbekende schulden uit nalatenschap

Geplaatst op: 11-03-2013 15:29:00

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie komt erfgenamen tegemoet die onverwacht te maken krijgen met een schuld uit een erfenis, waarvoor zij met eigen geld aansprakelijk worden.


Lees meer

Onzekerheid over toepassingsbereik bedrijfsopvolgingsfaciliteit erfbelasting

Geplaatst op: 24-01-2013 09:32:00

De uitspraak van de Rechtbank Breda van augustus 2012 dat de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de Successiewet in strijd zou zijn met het gelijkheidsbeginsel heeft in de landelijke pers de nodige commotie veroorzaakt


Lees meer

Het centraal aandeelhoudersregister komt er aan!

Geplaatst op: 24-01-2013 09:19:00

Er komt een centraal aandeelhoudersregister waartoe ook het notariaat toegang krijgt. Dat laat minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie weten in een brief van 17 december 2012 aan de Tweede Kamer. Dit aandeelhoudersregister zorgt ervoor dat het duidelijk is wie er als aandeelhouder betrokken is bij een bv en een niet-beursgenoteerde nv.


Lees meer

Actieplan Corporate Governance Europese Commissie

Geplaatst op: 24-01-2013 09:13:00

Actieplan Corporate Governance

De Europese Commissie heeft op 12 december 2012 een nieuw actieplan gepubliceerd.


Lees meer

Wet Bestuur en Toezicht in werking getreden per 1 januari 2013

Geplaatst op: 24-01-2013 09:08:00

De belangrijkste wijzigingen zijn:

Wettelijke basis voor de one-tier board:Er is nu een wettelijke basis voor de one-tier board bij een NV of BV. Bij een one-tier board bestaat het bestuur uit uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders.


Lees meer